Kontakta oss gärna med frågor eller synpunkter.

Produktions- och offertfrågor:
support@prinero.se
Tel. 08-582 439 00

Adress
Prinero
Västberga Allé 26, 4 tr
126 30 HÄGERSTEN

Öppettider
Mån-tors 08.15-17.00
Fre 08.15-15.45
Lunchstängt mellan 11.30 – 12.30

Skicka ett meddelande

Våra material

Papper och miljöarbete
Prineros anställda är utbildade i miljötänkande och spårbarhetsmärkta papper som främjar ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Prinero väljer först och främst närproducerat tryckpapper, största delen av det papper vi trycker på kommer från pappersbruk i Sverige och Finland, vilket kortar transporterna avsevärt gentemot vissa alternativa pappersbruk i Sydeuropa och Sydamerika. Prineros huspapper är FSC*-certifierade.

Prinero är FSC*-godkända för att vi vill kunna erbjuda våra kunder en försäkran att produkten kommer från ansvarsfullt skötta skogar. Våra arbetsrutiner säkerställer att pappret som används till certifieringsmärkta trycksaker kommer från certifierade och kontrollerade skogsbruk samt återvunnet material.

* FSC, Forest Stewardship Council, är en internationell organisation som främjar ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. När du väljer en FSC-certifierad produkt får du en garanti för att den har sitt ursprung i ansvarsfullt skötta skogar och andra kontrollerade källor. Samtidigt är FSC en garanti för att hotade djur och växter skyddas och att de människor som arbetar med skogen har ett säkert arbete och en skälig lön.

 

Brandklassade och återvinningsbara material
Prineros material för banderoll och vepor är brandklassade B1. Banderoller är printar vi på Frontlit Banner för både inom och utomhusbruk. Vepor printar vi oftast på Polybanner som är polysterväv och lämpar sig bäst för inomhusbruk. Våra rollupmaterial upp till 1 meter breda är PP (Polypropylen) som är återvinningsbart. Materialet har även ljusblock för att man inte ska se skuggan av stödpinnen om ljuset ligger på bakom bildvåden. De större rolluperna över en meter använder vi oftast Decolit med ljusblock som är brandklassat, det förekommer även printar på banderollväv LaTour eller Rolltex m. fl. Vi lägger stor vikt vid att leverera produkter med bra och kvalitativa material. Det är ert varumärke vi vill hjälpa er att synas med bästa möjliga utgångsläge.

Specifika önskemål på material vid beställning
Det går utmärkt att kontakta Prinero för att diskutera specifika materialönskemål före er beställning, vi hjälper till på bästa sätt.

KapaFix skyltar
KapFix är en styv lättviktsskiva som har kartong på båda sidorna med en kärna av polystyren (KapaFix kallas också kapaskiva, foamboard, cellkartong, centafoam pannå, foamcore m.m.). Ej syrafri. Lämpar sig för skyltar, studentskyltar, modellbyggen, anslagstavlor m.m. KAPA ® Fix är flamhämmande B2 enligt DIN 4102 samt EN 13501-1: E. KapaFix är endast för inomhusbruk.

GREENGUARD_Tier_TEMPLATE

GreenGuard klassat bläck
Prinero använder miljövänligt vattenbaserat bläck och EcoSolventbläck vid storformatsproduktion. EcoSolventbläcket vi använder är GreenGuard-klassat.